Comitet de redacție


ELENA ION

DIRECTOR

Elena Ion a obținut titlul de doctor în Filologie în 2016 cu lucrarea Mărci ale corporalității în opera Hortensiei Papadat-Bengescu, publicată în 2017 la editura Casa Cărții de Știință. În perioada studiilor de doctorat a participat la conferințe, seminarii și școli de vară organizate de universitățile din București, Brest, Porto, Minho, și de Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România. A publicat articole în reviste, precum Literatorul, Revue Motifs, Doc.Eu, și în volume colective rezultate în urma conferințelor. A derulat un program de cercetare la Muzeul Național al Literaturii Române despre activitățile de spionaj ale scriitoarei Sorana Gurian. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în revista Manuscriptum. Domeniile sale de cercetare sunt literatura interbelică, literatura feminină, studii de gen, perioada comunistă.
email: director@doc-eu.com


LAURA ION

TRADUCATOR

Laura Ion este licențiată a Facultății de Drept și Administrație Publică în anul 2011, însă după o cariera de 6 ani în cabinete notariale, a realizat că nu este ceea ce își dorește să facă și, urmând cursuri de profesor formator de limba engleză, acest lucru i-a permis un drum între preșcolari și școlari, întreținând o activitate deosebită de predare a limbii engleze, într-un mod unic și jucăus. Predă limba engleza în cadrul a două grădinițe din București, Grădinița nr. 34 și „Dumbrava minunată” nr. 193, și de asemenea predă într-o sală personală de curs, sub formă de grupe de copii, unui nr de 45 de copii. Firea spontană și prietenoasă o face plăcută de toți copiii, iar rezultatele acestora în competiții de limba engleză ilustrează continuu abilitățile acesteia.


MARINELA OPREA

REDACTOR SEF

In curs de actualizare


redactorsef@doc-eu.com


DROG EDUARD

GRAFICIAN & ADMINSTRATOR WEB

In curs de actualizare


CLAUDIA ENE

REDACTOR

Istrate (Ene) Claudia este doctorandă anul III la Universitatea București, Facultatea de Litere, Domeniul Litere, specializare în literatura postmodernă. Obiectul cercetării sale îl constituie Scrierile lui Costache Olăreanu. Este profesor titular pe Catedra de limba și literatura română la o școală gimnazială din județul Giurgiu.
A participat la  Colocviul Internațional Villes en littérature, Universitatea „Dunărea de Jos”, Departamentul de Limbă și Literatură Franceză, Centrul de Cercetare: Teoria și Practica Discursului, Galați, 25-27 aprilie 2018; Colocviul Doctoranzilor: Universitatera București, Facultatea de Litere, 11-12 mai 2018, București; Colocviul Doctoranzilor: Universitatera București, Facultatea de Litere, 12-13 mai 2017, București; Colocviul Internațional: The Dynamics of Power. Inclusion and Exclusion in Womenˋs Networks during the Long Nineteenth Century, Braga, Portugalia, 3 – 5 nov. 2016, Institute of Arts and Humanities, University of Minho, Braga, Portugalia; Colocviul Internațional: Le Stéréotype: est-il bon? Est-il mauvais?, 10 – 11 juin 1916, București, Institutul Central al Universității Spiru Haret; Colocviul Internațional: European Identityand National Alterity. Norm and crativity in linguistics, literature, translation studies, didactics and interdisciplinarity, 12 – 14 mai 1916, București.
A realizat studii de cercetare la: Arhiva Costache Olăreanu de la Muzeul Național al Literaturii Române, București; Arhiva Costache Olăreanu de la Biblioteca „Mihail Ralea” din Huși, Județul Vaslui; Dosarele C. N. S. A. S. privind anii de detenție ai lui Gheorghe Olăreanu, tatăl scriitorului Costache Olăreanu.


ANA MARIA CORNILĂ

REDACTOR

Ana-Maria Cornilă Norocea este în prezent doctorand al Școlii  Doctorale Litere, București. A participat la conferințe organizate de Universitatea din București și de Universitatea din Craiova. A publicat de-a lungul timpului articole în revistele Plumb, Doc.Eu., Vatra, Pro saeculum, Salonul literar, Oglinda literară. A publicat două volume de critică, teorie și eseistică literară, Reverii critice (2006) și Identități critice (2014), a semnat postfețele cărților a doi autori contemporani. Coordonează o revistă de arta imaginii (Imago mundi) și proiectul Focșaniul din povestea mea. Domeniile de interes sunt biografiile ficționalizate, rescrierile, utopiile, distopiile, relația literatură – pictură.


MIHAELA RALUCA IONESCU

RECENZOR INTERN

Mihaela-Raluca Ionescu a obținut titlul de doctor în Filologie în 2014 la Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu lucrarea Expresiile verbale somatice din limba engleză. O abordare traductologică – Studiu de caz: Oliver Twist. Teza a fost publicată în 2018 la editura Casa Cărții de Știință. Este un profesor titular de limba engleză dedicat și entuziast care a participat la mai multe cursuri de formare în Marea Britanie, mai precis la Oxford, Cardiff, Canterbury și Barnstaple. Ca student a primit o bursă Erasmus și un semestru a studiat la Universitatea Liverpool Hope. A publicat articole științifice în reviste recunoscute CNCSIS, categoriile B şi B+, în volume colective rezultate în urma conferințelor și în eco-almanahul DE CE publicat de Decesfera Media. Este coautor al manualului de limba engleză pentru clasa a VI-a, All Clear L2, publicat de Litera Educațional. S-a remarcat nu numai ca profesor dăruit, ci și ca traducător și corector al volumului Smarter²: The Innovative Personalized Learning System that Helps You Master School Faster and Create the Future You Want publicat de The Center for New Discoveries in Learning, Inc., USA, și a două manuale de limba engleză pentru clasa a V-a, Motivate! L1 și All Clear L2 publicate de Litera Educațional.


MIHAELA MIHALACHE

ARTIST VIZUAL

Mihaela Mihalache este artist vizual şi doctor în Arte Vizuale cu distincţia Magna cum Laude din anul 2019. A  absolvit studiile de doctorat şi master în cadrul Universităţii de Artă și Design din Cluj Napoca. Mihaela Mihalache a absolvit licenţa la  Universitatea Națională de Arte  din București în anul 2014. Aceasta a urmat studii în cadrul Școlii de Arte Vizuale și Aplicate – Universitatea Aristotle, Salonic din Grecia, prin intermediul programului Erasmus pe o perioadă de cinci luni. Artista a realizat în anul 2018 un  internship în  asistență de  management cultural în cadrul Fabricii de Pensule din Cluj-Napoca pe o perioadă de trei luni, în urma căruia a devenit coordonator al proiectului cultural FabZine de la Fabrica de Pensule pe o perioadă de şase luni. A obţinut titlul de membru Titular în  Uniunea Artiștilor Plastici din Romania, filiala Cluj-Napoca în anul 2019.
În vara aceluiași an, aceasta  a fost  desemnată câştigătoarea pe România a programului Artişti în rezidență (pe o perioadă de trei luni) a programului pus la dispozitie de Ministerul Culturii din Marele Ducat al Luxemburgului, Annexe du Château de Bourglinster, Luxemburg, (LU). Tot în acest an, Mihaela Mihalache a reuşit să obţină  locul 7 în România la JCE/ Jeune Création Européene, Bienala de Artă Contemporană Creația Tânără Europeană 2019-2021, Fundația Culturală Intact (RO). Până în prezent artista a desfăşurat  nenumărate expoziţii de grup şi zece expoziţii personale naţionale şi internaţionale în state precum: România, Republica Moldova, Grecia, Spania, Cehia, Marea Britanie sau Marele Ducat al Luxemburgului.
O  parte din lucrările artistei se află în colecţia publică a  Muzeului Frissiras, (Grecia), în colecţia Năsui Gallery (România) cât şi în colecţii private, precum: Michael Winkle, Denver, Colorado (USA) şi Alex Usoff, Texas (USA). Abordarea artistică şi tematică a lucrărilor acesteia stabilește și conturează atât reflecția reală cât și ontologică asupra unei delimitări delimitate sau infinite a ceea ce presupune utilizarea teoretică și strict practică a spațiului, în special interiorul. În acest cadru, este discutat spațiul interior arhitectural, ca o redare a utilizării concrete a volumului și a formei artistice, dar mai ales a unei extinderi ample a viziunii sale în zona vizuală plastică la natura psihologică și socială a interiorului uman. În mod explicit, se reflectă înțelegerea finală a unei realități bazate pe preocuparea pentru un spațiu interior limitat (interior sau arhitectural) și găsirea răspunsului la îngrijorarea cu privire la realizarea și înțelegerea unui manifest artistic sau a concepției unei opere de artă.