Comitet de redacție

Elena Ion photo
ELENA ION - DIRECTOR

Elena Ion a obținut titlul de doctor în Filologie în 2016 cu lucrarea Mărci ale corporalității în opera Hortensiei Papadat-Bengescu, publicată în 2017 la editura Casa Cărții de Știință. În perioada studiilor de doctorat a participat la conferințe, seminarii și școli de vară organizate de universitățile din București, Brest, Porto, Minho, și de Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România. A publicat articole în reviste, precum Literatorul, Revue Motifs, Doc.Eu, și în volume colective rezultate în urma conferințelor. A derulat un program de cercetare la Muzeul Național al Literaturii Române despre activitățile de spionaj ale scriitoarei Sorana Gurian. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în revista Manuscriptum. Domeniile sale de cercetare sunt literatura interbelică, literatura feminină, studii de gen, perioada comunistă.

Email: director@doc-eu.com

Marinela Ionela OPREA - REDACTOR ȘEF

In curs de actualizare

Email: redactorsef@doc-eu.com

icon_site
FOTO ANA MARIA CORNILĂ
Ana Maria CORNILĂ - REDACTOR

Ana-Maria Cornilă Norocea este în prezent doctorand al Școlii  Doctorale Litere, București. A participat la conferințe organizate de Universitatea din București și de Universitatea din Craiova. A publicat de-a lungul timpului articole în revistele Plumb, Doc.Eu., Vatra, Pro saeculum, Salonul literar, Oglinda literară. A publicat două volume de critică, teorie și eseistică literară, Reverii critice (2006) și Identități critice (2014), a semnat postfețele cărților a doi autori contemporani. Coordonează o revistă de arta imaginii (Imago mundi) și proiectul Focșaniul din povestea mea. Domeniile de interes sunt biografiile ficționalizate, rescrierile, utopiile, distopiile, relația literatură – pictură.

Claudia ENE - REDACTOR

Istrate (Ene) Claudia este doctorandă anul III la Universitatea București, Facultatea de Litere, Domeniul Litere, specializare în literatura postmodernă. Obiectul cercetării sale îl constituie Scrierile lui Costache Olăreanu. Este profesor titular pe Catedra de limba și literatura română la o școală gimnazială din județul Giurgiu.

A participat la  Colocviul Internațional Villes en littérature, Universitatea „Dunărea de Jos”, Departamentul de Limbă și Literatură Franceză, Centrul de Cercetare: Teoria și Practica Discursului, Galați, 25-27 aprilie 2018; Colocviul Doctoranzilor: Universitatera București, Facultatea de Litere, 11-12 mai 2018, București; Colocviul Doctoranzilor: Universitatera București, Facultatea de Litere, 12-13 mai 2017, București; Colocviul Internațional: The Dynamics of Power. Inclusion and Exclusion in Womenˋs Networks during the Long Nineteenth Century, Braga, Portugalia, 3 – 5 nov. 2016, Institute of Arts and Humanities, University of Minho, Braga, Portugalia; Colocviul Internațional: Le Stéréotype: est-il bon? Est-il mauvais?, 10 – 11 juin 1916, București, Institutul Central al Universității Spiru Haret; Colocviul Internațional: European Identityand National Alterity. Norm and crativity in linguistics, literature, translation studies, didactics and interdisciplinarity, 12 – 14 mai 1916, București.

A realizat studii de cercetare la: Arhiva Costache Olăreanu de la Muzeul Național al Literaturii Române, București; Arhiva Costache Olăreanu de la Biblioteca „Mihail Ralea” din Huși, Județul Vaslui; Dosarele C. N. S. A. S. privind anii de detenție ai lui Gheorghe Olăreanu, tatăl scriitorului Costache Olăreanu.

Ene Claudia - foto
icon_site
Mihaela-Raluca IONESCU - RECENZOR INTERN

Mihaela-Raluca Ionescu a obținut titlul de doctor în Filologie în 2014 la Universitatea din București, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, cu lucrarea Expresiile verbale somatice din limba engleză. O abordare traductologică – Studiu de caz: Oliver Twist. Teza a fost publicată în 2018 la editura Casa Cărții de Știință. Este un profesor titular de limba engleză dedicat și entuziast care a participat la mai multe cursuri de formare în Marea Britanie, mai precis la Oxford, Cardiff, Canterbury și Barnstaple. Ca student a primit o bursă Erasmus și un semestru a studiat la Universitatea Liverpool Hope. A publicat articole științifice în reviste recunoscute CNCSIS, categoriile B şi B+, în volume colective rezultate în urma conferințelor și în eco-almanahul DE CE publicat de Decesfera Media. Este coautor al manualului de limba engleză pentru clasa a VI-a, All Clear L2, publicat de Litera Educațional. S-a remarcat nu numai ca profesor dăruit, ci și ca traducător și corector al volumului Smarter²: The Innovative Personalized Learning System that Helps You Master School Faster and Create the Future You Want publicat de The Center for New Discoveries in Learning, Inc., USA, și a două manuale de limba engleză pentru clasa a V-a, Motivate! L1 și All Clear L2 publicate de Litera Educațional.

Laura ION - TRADUCATOR
Laura Ion este licențiată a Facultății de Drept și Administrație Publică în anul 2011, însă după o cariera de 6 ani în cabinete notariale, a realizat că nu este ceea ce își dorește să facă și, urmând cursuri de profesor formator de limba engleză, acest lucru i-a permis un drum între preșcolari și școlari, întreținând o activitate deosebită de predare a limbii engleze, într-un mod unic și jucăus. Predă limba engleza în cadrul a două grădinițe din București, Grădinița nr. 34 și „Dumbrava minunată” nr. 193, și de asemenea predă într-o sală personală de curs, sub formă de grupe de copii, unui nr de 45 de copii. Firea spontană și prietenoasă o face plăcută de toți copiii, iar rezultatele acestora în competiții de limba engleză ilustrează continuu abilitățile acesteia.

 

90551bb5-9312-49d3-9511-024fec584c8d
icon_site
Burtavel Oana Camelia - TRADUCATOR

In curs de actualizare

Luci-Gabriela Pintilie-Maruseac - CORECTOR

Pintilie-Maruseac Luci-Gabriela este profesor titular de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială „Orizont” (fosta Şcoală Gimnazială nr. 193) şi este înscrisă în prezent la gradul I, cu o temă de cercetare legată de comunicare (Tehnici de comunicare eficientă şi dificultăţi în comunicarea orală), sub îndrumarea conf. dr. Florentina Sâmihăian. A publicat Diamante de copilă în Management educaţional şi interferenţe culturale, o antologie de Paul Polidor scoasă la Editura Fundaţiei „Paul Polidor”, Bucureşti, 2008. Încă din primul an de învăţământ (2007), începe să colaboreze la editarea revistei  intitulate 157 de idei, la şcoala unde preda pe atunci – Şcoala cu clasele I-VIII nr. 157 „Ion Dumitriu”, activitate ce s-a desfăşurat până în 2009. Din anul 2009 şi până în prezent, coordonează şi editează revista Şcolii Gimnaziale „Orizont” intitulată Treptele cunoaşterii, cu care a câştigat numeroase premii la concursul de reviste şcolare, secţiunea Caleidoscop (în anul şcolar 2017-2018 a obţinut premiul I la etapa pe sector şi premiul al II-lea la etapa pe municipiu; în anul şcolar 2016-2017 – premiul I pe sector, premiul I pe municipiu; 2015-2016 – premiul I pe sector, premiul I pe municipiu; 2014-2015 – premiul I pe sector, premiul I pe municipiu).

Luci Pintilie 2
icon_site
Loriana-Corina Crânguș - CORECTOR

Loriana-Corina Crînguș  este în prezent doctorand al Școlii  Doctorale Litere, București. A participat la conferințe organizate de Universitatea din București și de Universitatea din Craiova. A publicat de-a lungul timpului articole în actele  conferinței Creativitate, imaginar, limbaj. Domeniile sale de interes sunt literatura interbelică, istoria culturală, literatura feminină.

Eduard A. Drog - GRAFICIAN & ADMINISTRATOR WEBSITE

In curs de actualizare

FB_IMG_1529110637963